_MG_8824

Rodó de vedella ecològica del Salt del Colom farcit de prunes, panses i orellanes

 

Ingredients:

1 Rodó de Vedella Ecològica El Salt del Colom farcit

1 ceba eco gran

1 tomàquet madur eco

1 Pastanaga eco

5 grans d’all eco

1 copeta de conyac

Sal i pebre eco

Agafem el rodó i el salpebrem. El posem en una cassola amb oli calent i el daurem per tots els costats. Un cop està daurat hi afegim la ceba tallada a trossets la pastanaga i els alls ho deixem daurar una mica i tot seguit i afegim el tomàquet. Deixem que es cogui una mica tot junt i posem la copa de conyac.

Deixem que vagi  coent a foc lent. Si veiem que queda amb poc suc hi afegim aigua calenta  i anem girant el rodó de tant en tant perquè es vagui impregnant del suc.

Un cop està cuit el traiem de la cassola i quan estigui fred el tallem a rodanxes. Per altre banda tot la verdura que ens ha quedat a la cassola juntament amb el suc ho posem amb un pot i ho triturem.

Posem el talls ben  posats a la cassola i escampem la salsa que ens ha quedat de triturar les verdures per damunt la carn (si veieu que ha quedat molt espessa o que n’hi ha poca hi podem afegir una miqueta d’aigua).

Ho posem al foc altre vegada a fer la xup-xup. A foc molt lent i vigilant que no quedi sense suc. Per remenar-ho va bé agafar la cassola per les nanses i bellugar-la una miqueta així ens assegurem que sota la carn també hi tenim salsa i que els talls no s’enganxen a la cassola. Quan us sembli que la carn està prou tendre ja podeu parar el foc.

 

Hi ha moltes variants a l’hora de fer la salsa. Si us agraden les herbes aromàtiques o la canyella o la nou moscada n’hi podeu posar al mateix temps que la ceba. Això va al gust de cada família!!